Относно Анти-ейдж / Анти-акне крем с 8% гликолова киселина

Коментари и въпроси относно козметичните продукти за лице и начина им на приложение.

Относно Анти-ейдж / Анти-акне крем с 8% гликолова киселина

Мнениеот valexa » 06 Юни 2015, 08:04

Здравейте,

Искам да споделя опита си и да задам няколко въпроса за крем Анти-ейдж / Анти-акне с 8% гликолова киселина.

Закупих крема преди няколко седмици, заедно с такъв със слънцезащитен фактор. През първата седмица на употреба, буквално усещах как кожата ми изгаря. През втората седмица дискомфорта намаля. А сега е минимален. През това време кожата ми се излющи няколко пъти. Мога да кажа, че неудобството си заслужаваше, защото лицето ми не е било толкова чисто от преди пубертета... :)

Прочетох доста неща в интернет относно гликоловата киселина и естествено с повечето информация възникнаха и някои въпроси.

Мога ли да използвам крема постоянно или когато има задоволително подобрение да спра и да продължа по друг начин?
Да се въздържа ли от употрбата му през следващите горещи месеци?
Мога ли докато го ползвам да се епилирам?

Това е за сега :)
valexa

Re: Относно Анти-ейдж / Анти-акне крем с 8% гликолова киселина

Мнениеот Amritalab » 16 Юни 2015, 17:08

Здравейте valexa!

Радваме се, че харесвате крема ни с гликолова киселина! Тъй като това е крем с терапевтичен ефект, препоръчваме да правите паузи в използването му от поне 1 месец, т.е. след като свършите опаковката или след като е постигнат търсения ефект, спрете употребата на крема, но продължете да използвате дневен крем със слънцезащитен фактор. По принцип най-подходящите месеци за упортеба на продукти с AHA киселини, каквато е и гликоловата, са от Октомври до Май. И на последния въпрос - да, можете да правите епилация на третираната кожа, но е желателно да използвате щадяща кола маска, като топлата кола, например. По-подробна информация за горещата кола маска може да намерите на нашия сайт.

Хубаво и усмихнато лято от нас!
;)
Аватар
Amritalab
Администратор

Назад към За козметиката за лице