Питане за крем "Фито Комплекс"

Коментари и въпроси относно козметичните продукти за лице и начина им на приложение.

Питане за крем "Фито Комплекс"

Мнениеот teo75 » 04 Яну 2011, 13:36

Вчера си направих поръчка, днес я получих, но имам питане за продукт от поръчката ми: Крем "Фито Комплекс" за нормална/ смесена кожа, тъй като в сайта ви пише точно това, което написах, а на самият крем на кутията пише, че е за нормална/ суха кожа. В сайта ви пише, че това е: Хидратиращ крем със свеж аромат, медни протеини и растителни екстракти, които стимулират естествения синтез на хиалуронова киселина в кожата. Съдържа също аминокиселини, витамини и олигоелементи, които подхранват кожата и подобряват защитната й функция, а пък на кутията пише: Крем "Хлорофил" - съдържа протеини, аминокиселини, витамини и олигоелементи, които хидратират и подхранват кожата и подобряват защитната и функция. Извинете ме, ако ви се стори много тъп въпросът ми, но на мен ми звучат различно двете обяснения за крема, та за това питам за едно и също нещо ли говорим?!?
Благодаря ви!
teo75

Re: Питане за крем "Фито Комплекс"

Мнениеот Amritalab » 04 Яну 2011, 19:29

Привет! Благодаря за въпроса - въобще не е безсмислен! Идеята на този форум е именно това - да получавате директни отговори на въпросите, които ви интересуват. :)

По принцип хидратацията на кожата може да се постигне на базата на две основни групи съставки - емолиенти и хумектанти. Емолиентите са продукти, които образуват защитна бариера на кожата и не позволяват на естествената влага в епидермиса да се изпарява. Те са по-мазни и обикновено участват в състава на продукти за суха кожа. Хумектантите са хидрофилни вещества, които улавят влагата от околната среда и я внасят в епидермиса (като хиалуроновата киселина, например).

Кремът "Фито Комплекс" е с лека текстура и съдържа активни съставки, които хидратират кожата, без да я омазняват излишно и затова е подходящ и за смесена кожа. Сухата кожа, също се нуждае от хидратация и този крем може да се използва без проблем. Продуктите от серията "Фито Комплекс" са наследници на серията "Хлорофил", така че грешка в името няма - за един и същ продукт става въпрос.

Тук е момента да отбележа, че за доброто състояние на кожата освен вида на крема, който изполвате, голяма роля играе и количеството и честотата на приложение. Важно е да следите състоянието на кожата си и да й давате това, от което има нужда.
Аватар
Amritalab
Администратор

Мнениеот teo75 » 05 Яну 2011, 16:33

Привет,
Благодаря ви за ясният и изчерпателен отговор. Сега вече съм наясно с този продукт и съм доволна, че избрах него. В продуктите, които получих вчера имах и серум Eмулсия за околоочния контур с витамини - снощи след като се изкъпах и почистих лицето си с тоник Аква Салин (който всъщност много ми хареса), ползвах и серума, който направи кожата ми много фина при допир. Не бях много сигурна как и къде точно да сложа от него, за това с леки масажни и потупващи движения го нанесох под окото, там където подпухват очите, в страни, където се образува онази бръчица от много усмивки и отгоре по клепача. Не бях сигурна дали така трябва, но тази сутрин като станах, нещата не бяха зле, напротив, за това може би ще продължа да ползвам серума по този начин, освен ако вие не препоръчате нещо друго.
Тоника е много готин, много силно мирише на камфор, но бързо преминава, а кожата после направо "скърца". Вчера на места имах леки зачервявания, все едно ще ми излиза пъпчица, тази сутрин не видях такива - не знам дали е заради тоника, но е факт, че ги нямаше.
Много съм доволна, на всички се хваля за придобивките си. Кремът, за който ми дадохте изчерпателен отговор, още не съм го пробвала, но и това ще стане, още утре преди да изляза за работа.
Благодаря ви още веднъж.
teo75

Мнениеот amrita.club.ua » 20 Яну 2011, 08:58

А, как вы относитесь к основе крема, в часности "Фитомеланин" с березового гриба Чага?
-Имеет ли смысл присутствие его в косметических средствах?
сылка:http://amrita.net.ua/i/cPath/1_11
amrita.club.ua

Назад към За козметиката за лице